Groene maaltijdsalade met tonijn
Een heerlijk zomers recept waar je een prachtige witte wijn bij kunt drinken.
Kook de eieren in circa 6 minuten halfzacht. Kook de sperziebonen en tuinbonen in 6-8 minuten beetgaar. Spoel af met koud water. Dop de tuinbonen eventueel dubbel.
Meng het citroensap met de olijfolie. Voeg de kappertjes met 1 eetlepel van het vocht van de kappertjes toe en breng op smaak met zout en peper.
Meng in een kom de spinazie met de avocado, tonijn en bonen.
Besprenkel met de dressing. Halveer de eieren en leg deze op de salade..
Ingrediënten voor 2 personen
2 eieren
100 gram sperziebonen
100 gram tuinbonen (gedopt) of
100 gram diepvriestuinbonen
0.5 citroen (sap)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kappertjes
100 gram spinazie (panklaar)
1 avocado (in plakken)
1 blikje tonijn op olie (uitgelekt)
2 eieren
100 gram sperziebonen
100 gram tuinbonen (gedopt) of
100 gram diepvriestuinbonen
0.5 citroen (sap)
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kappertjes
100 gram spinazie (panklaar)
1 avocado (in plakken)
1 blikje tonijn op olie (uitgelekt)
Wijn advies
- Raadplegingen: 580